Γιατί Οι Πολύ Έξυπνοι Άντρες Αποτυγχάνουν Με Τις Γυναίκες (Και Πώς Μπορείτε Να Το Αλλάξετε)

Όλοι μας τα έχουμε περάσει: γνωρίζουμε κάποια γυναίκα, μας αρέσει, νιώθουμε ότι επικοινωνούμε, κι εκεί που πιστεύουμε πως όλα πάνε καλά και κατά πάσα πιθανότητα η βραδιά θα καταλήξει με χαλαρό κρασάκι στο σπίτι κι οτιδήποτε άλλο ακολουθήσει, βρισκόμαστε παρατημένοι στα κρύα του λουτρού. Και η ερώτηση είναι: τυχαίο;

Η πικρή αλήθεια είναι ότι αυτό το σενάριο το έχουν βιώσει λίγο- πολύ όλοι οι άντρες. Αυτού του είδους η απόρριψη βασανίζει επί χρόνια όλους αυτούς που ψάχνουν είτε απλά να περάσουν καλά το βράδυ τους, είτε την ιδανική σχέση. Το περίεργο είναι ότι το παθαίνουν ακόμα περισσότερο αυτοί που τα καταφέρνουν απίστευτα καλά σε άλλους τομείς της ζωής τους, όπως τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Μάλιστα, οι περισσότεροι άντρες που είναι υπερβολικά έξυπνοι είναι και αυτοί που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις γυναίκες. Παρ’ όλο που το μυαλό τους κόβει σαν ξυράφι, κάτι γίνεται και όταν πλησιάζουν μια γυναίκα όλα καταρρέουν σαν πυργάκι από άμμο. Πόσες φορές έχετε σκεφτεί «Αφού είμαι υπερβολικά έξυπνος γιατί δεν έχω επιτυχία στις γυναίκες;»

Natural beauty of young coupleΑπ’ ότι φαίνεται φίλοι μου, το πανέξυπνο μυαλό σας, δυστυχώς, όσον αφορά τις γυναίκες είναι χειρότερο κι από άχρηστο! Ναι, καλά ακούσατε, χειρότερο κι από άχρηστο. Υπάρχουν κάποια θέματα- κλειδιά που όταν πρόκειται για τις γυναίκες και την σχέση σας με αυτές, η μοναδική σας ευφυΐα αποδεικνύεται άχρηστη ή ακόμα και επιζήμια. Και τώρα θα σκεφτείτε «γίνεται να βλάψει η εξυπνάδα;». Και όμως, γίνεται.

Αλλά ας τα πάρουμε απ’ την αρχή. Οι έξυπνοι άντρες έχουν ένα μεγάλο όπλο, που ταυτόχρονα όμως μπορεί να αποτελέσει και μεγάλο μειονέκτημα: ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ. Μάλιστα, έχουν δίκιο τόσες πολλές φορές, που το έχουν συνηθίσει και το θεωρούν αυτονόητο. Αν, λοιπόν, τύχει κάποια φορά να έχουν άδικο, τα παρατάνε και φεύγουν τρέχοντας. Ελπίζουν ότι πολύ σύντομα θα βρουν κάτι άλλο στο οποίο θα έχουν και πάλι δίκιο. Παράλληλα με αυτό, οι ευφυείς άντρες θέλουν να είναι οι ειδικοί σε όλα. Ακόμα και σε πράγματα για τα οποία δεν έχουν καμία απολύτως ιδέα, αδυνατούν να παραδεχτούν ότι είναι αρχάριοι και χρειάζονται βοήθεια. Τρελαίνονται και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να φανούν αδύναμοι ή να τα κάνουν μαντάρα. Αποτέλεσμα; Όταν πρόκειται για τις γυναίκες, και υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζουν ή δεν κάνουν σωστά, αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι να το παραδεχτούν και ακόμα περισσότερο να ζητήσουν βοήθεια. Αντί να πουν «Λοιπόν ξέρεις κάτι; Δεν έχω ιδέα πώς να λειτουργήσω με τις γυναίκες, είχα και μερικές αποτυχίες στην σειρά, επομένως κάπου κάνω λάθος και χρειάζομαι βοήθεια», επιμένουν στην ξεροκεφαλιά τους ότι είναι σε όλα τέλειοι και ότι έχουν πάντα δίκιο. Μετά από μερικές αποτυχίες στα ραντεβού και τις σχέσεις τους, και γνωρίζοντας ήδη ότι είναι σωστοί σε όλα και δεν κάνουν ποτέ λάθη, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι για το όλο θέμα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ. Κι επειδή ως γνωστόν δεν τους αρέσει να είναι αρχάριοι σε τίποτα, αρνούνται να κάτσουν να μάθουν και το παρατάνε τελείως. Θέλετε να είστε καλοί με τις γυναίκες; Σταματήστε να είστε ξεροκέφαλοι και ξερόλες.

Επίσης, οι περισσότεροι άντρες τα βρίσκουν μπαστούνια όσον αφορά τις γυναίκες λόγω έλλειψης κοινωνικών δεξιοτήτων. Κοιτάξτε φίλοι μου, ας είμαστε ειλικρινείς. Κανένας άνθρωπος στην γη, όσο έξυπνος και να είναι, δεν πρόκειται να προχωρήσει στην ζωή του αν όλοι τον αντιπαθούν. Να σας πω και άλλο ένα μυστικό; Οι έξυπνοι άντρες είναι υπερόπτες. Αρνούνται να παραδεχτούν ότι μια έξυπνη απάντηση μπορεί να προέρχεται από κάποιον πιο «βλάκα» από αυτούς, κι έτσι απορρίπτουν οποιαδήποτε ιδέα προτείνει ένα «εμφανώς λιγότερο ευφυές άτομο» πριν καν την δοκιμάσουν. Απ’ την μια, λοιπόν, θεωρούν ότι οι κοινωνικές δεξιότητες είναι για κατώτερα όντα που έχουν την ανάγκη να παίζουν παιχνιδάκια, και ότι φυσικά δεν αξίζει να αφιερώσουν τον χρόνο που χρειάζεται για να τις μάθουν, και απ’ την άλλη, ακόμα κι αν βλέπουν άντρες να ρίχνουν τις γυναίκες με αυτές, το υποτιμούν, γιατί αυτοί έχουν μικρότερη ευφυΐα απ’ τους ίδιους. Σκεφτείτε το λίγο όμως. Αν σας χαλάσει το αμάξι θα το πάτε στον γιατρό να σας το φτιάξει γιατί «είναι πιο έξυπνος»; Προφανώς όχι! Θα το πάτε στον μηχανικό γιατί είναι ειδικός. Ακούγεται γελοίο, έτσι; Μήπως, λοιπόν, πρέπει να βάλετε τις αλαζονείες στην άκρη και να αρχίσετε να παίρνετε μαθήματα απ’ τους «βλάκες» που έχουν επιτυχία στις γυναίκες;

…Ένα άλλο θέμα που απομακρύνει τους υπερβολικά έξυπνους άντρες απ’ το πολυπόθητο έπαθλο είναι η…

Δείτε την συνέχεια του άρθρου πολύ σύντομα μόνο στο blog μας!