Πέντε συμβουλές για να μπορέσετε να βρείτε την δουλειά που ονειρεύεστε

Έρευνες έχουν δείξει ότι περνάμε περίπου το 25% της ζωής μας στην δουλειά. Πράγμα που σημαίνει ότι περνάμε 8 ώρες την ημέρα, 40 ώρες την εβδομάδα και 2000 ώρες τον χρόνο πάνω από το γραφείο. Είναι πολύς χρόνος, ειδικά όταν η δουλειά που κάνουμε δεν ικανοποιεί τις φιλοδοξίες μας και δεν συμβαδίζει με τις υπόλοιπες πτυχές της ζωής μας. Θα έπρεπε λοιπόν να εναποθέτουμε την ενέργειά μας πάνω σε κάτι που αγαπάμε και πραγματικά μας αρέσει να κάνουμε! Δεν θα ήταν υπέροχο αν το παιδικό σου όνειρο να γίνεις δάσκαλος μπορούσε να γίνει πραγματικότητα; Λοιπόν αυτό μπορεί να γίνει, μπορείς εύκολα να βρεις την δουλειά που ονειρεύεσαι, αφού βέβαια πρώτα διεξάγεις μια μικρή έρευνα. Ακολουθούν 5 χρήσιμες συμβουλές πάνω σε αυτό ακριβώς το αντικείμενο.

 Κάνε αυτό που αγαπάς, αγάπα αυτό που κάνεις

Η παραπάνω πρόταση μπορεί να είναι προφανής αλλά πραγματικά δουλεύει! Μην βιαστείτε να επιλέξετε κάτι για το οποίο αργότερα θα μετανιώσετε. Βρείτε μια δουλειά όπου μπορείτε να μάθετε πράγματα και να εξελιχθείτε. Είναι πολύ σημαντικό να απολαμβάνετε την εργασία σας και μπορείτε να αφοσιωθείτε πλήρως σε αυτήν. Αν για παράδειγμα σας ενδιαφέρει η τεχνολογία και οι εξελίξεις σην ρομποτική, ψάξτε για εργασία σε παρεμφερείς κλάδους.

Εργαστείτε κάπου όπου η δουλειά σας αναγνωρίζεται

 Πριν βιαστείτε να αρπάξετε την πρώτη ευκαιρία που θα σας παρουσιαστεί, σιγουρευτείτε ότι θα εργάζεστε κάπου όπου η δουλειά και οι προσπάθειές σας θα εκτιμώνται. Είναι πολύ δύσκολο να εργάζεσαι μέσα σε ένα αποπνικτικό περιβάλλον και οι προσωπικοί σου κόποι να μην χαίρουν της ανάλογης εκτίμησης και αναγνώρισης.

 

40 Τι λένε οι ειδικοί

Είναι αρκετά πιθανό να προκύψουν δυσκολίες στην προσπάθειά σας να να κατασταλάξετε στο πού ακριβώς θα σας ενδιέφερε να ψάξετε και να ξεδιαλύνετε τον όγκο από τις πιθανές ευκαιριές καριέρας που μπορούν να παρουσιαστούν. Σε αυτό το κομμάτι μπορούν να σας βοηθήσουν ειδικοί σύμβουλοι καριέρας μέσω συγκεκριμένης στρατηγικής έρευνας. Υπάρχουν αρκετές σελίδες στο διαδίκτυο με πληροφορίες πάνω σε αυτό το θέμα, όπως π.χ. http://www.strategicsearch.com/interview-preparation-tips/interview-preparation-tips.php, όπου μπορείτε επιπλέον να βρείτε και συμβουλές προετοιμασίας για την συνέντευξή σας.

Οι διασυνδέσεις και τα κοινωνικά δίκτυα βοηθούν

 Χρησιμοποιήστε τις δικές σας, καθώς και τις επαφές των γνωστών σας από τα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook και το LinkedIn. Μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποιά δουλειά είναι η κατάλληλη για εσάς.

Συμμετέχετε σε forums

 Εγγραφείτε σε forums σχετικά με το αντικείμενο που σας ενδιαφέρει. Εκεί μπορείτε να διαβάσετε σχόλια άλλων, να συμμετάσχετε σε συζητήσεις και να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες. Επίσης μπορείτε να βρείτε forums αφιερωμένα σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Εκεί υπάρχουν πληροφορίες για το περιβάλλον εργασίας, τον χαρακτήρα της εταιρείας και των προϊσταμένων, καθώς και πολλά άλλα.